Poortverlichting

Afgelopen jaar zijn er veel woninginbraken geweest in Gouda. Dit was voor de gemeente en politie reden om verschillende acties uit te voeren om het inbreken in woningen tegen te gaan.

Zo heeft de politie extra capaciteit vrijgemaakt om extra te surveilleren in de wijk. Ook heeft er een gezamenlijke (inbraak) schouw plaatsgevonden.

Tijdens een schouw van de politie is gekeken naar de poortverlichting, openstaande poortjes en achterdeuren. Hier is de politie toch wel van geschrokken! Een aantal afsluitbare poortjes stonden open en ook achterdeuren van schuren waren soms vrij toegankelijk. Fietsen en gereedschap stonden voor het grijpen. Bij deze adressen heeft de politie de bewoners op de openstaande deuren geattendeerd. Ook was er in een aantal gevallen (achter) poortjes slecht verlicht. Dit zijn zaken die u als bewoner zelf kunt oppakken om de inbraken in de wijk te verminderen.

Het is bekend dat¬† inbrekers veel licht niet prettig vinden, daarom kunt u een bijdrage van 50% van de kosten van het aanbrengen van energiezuinige poortverlichting met een maximum van 50 euro per aansluitpunt ontvangen. De bijdrage poortverlichting werkt op basis van declaratie kosten voor het aanbrengen van poortverlichting. Meer informatie over de ‚ÄúBijdrage Poortverlichting‚ÄĚ vindt u op www.gouda.nl/poortverlichting.

Wij hopen dat de gezamenlijke inspanningen van professionals en die u als bewoner zelf kunt nemen leiden tot een vermindering van woninginbraken. Want niets is zo vreselijk als iemand die in jouw huis rondsnuffelt en spullen meeneemt.